Doe-het-zelvertje

De ‘ritssluiting’ van 30 cm die nodig was om de bult van 1,1 kg uit de rug van Yinka te verwijderen geneest goed. De dierenarts had gezegd dat maandag de drain eruit mocht. Nou, dat heeft Yinka goed in haar oren geknoopt en dat heeft ze dus zelf even gedaan. Handig, zo’n doe-het-zelvertje! De sneeën waar de drain in zaten moeten nog even open blijven voor als er toch nog wondvocht uit moet. Maar ik kan niet wachten tot ze dicht zijn en Yinka weer lekker los kan. Rennen, het water in en lekker in het gras rollen.20150811_132049

Geplaatst in Yinka | Een reactie plaatsen

Grote operatie

Yinka heeft een grote operatie ondergaan, er is een bult uit haar rug gehaald. Weken geleden, toen de bult nog klein was, is er een dunne naaldbiopt gedaan en dat is opgestuurd naar Utrecht. Uitslag: vet. Advies: niets aan doen en als het te groot wordt weghalen.
En het werd groot, heel erg groot, 1100 gram namelijk! Arme Yinka heeft nu een ‘ritssluiting’ van 30 cm dwars over haar rug, met ruim 40 hechtingen en een drain.
De ‘blop’ is in zijn geheel weggenomen, maar bleek toch niet alleen uit vet te bestaan. Weg = weg denk ik maar, en nu maar hopen dat er niets terug groeit.
Yinka heeft heel veel moeite met de inactiviteit, alleen aangelijnd naar buiten voor een plasje/poepje en dan weer naar binnen. Loopt te stuiteren als een volbloedpaard dat de hele winter op stal heeft gestaan.
Nou ja, het is voor het goede doel. Alles moet eerst rustig helen voordat Yinka weer lekker kan rennen (en zoals ze elke dag deed even lekker op haar rug in het gras rollen)

20150807_16511620150807_165053

Geplaatst in Yinka | 8 Reacties

Autorijden

De honden gaan vaak (en graag) mee in de auto en dat wil ik dus ook voor Tiffy, geen wagenziek zielig hoopje maar een hondje dat iets leuks verwacht als die zwarte doos op wielen voor de deur staat.

Vrijdag en zaterdag dus paar keer heel klein stukje gaan rijden. Naar het park (50 m) en naar de bakker (400 m). Tiffy op schoot zo’n klein ritje dat er geen tijd was om misselijk te worden. Dat ging prima.

Zondag stukje verder gegaan, vriend R reed en ik ernaast met Tiffy op schoot, op naar het natuurgebied op 7 minuten afstand. Ging prima. Stukje gelopen, stukje gedragen en toen even lekker gelegen onder het bankje.

Vandaag naar ‘de stad’ (Medemblik) geweest, ook weer een nieuwe ervaring. Markt, mensen, auto’s, honden en weer een stukje verder rijden. Ging ook weer heel goed, Tiffy heel rustig op schoot. Op de terugweg (na bezoek aan natuurgebied) stond Tiffy met de pootjes op de drempel bij de zijdeur klaar om bij de hondjes achterin te gaan, maar daar vind ik haar nog te klein voor.

helemaal niet wagenziek geweest

helemaal niet wagenziek geweest

 

Geplaatst in Tiffy | 6 Reacties

Tweede nacht

De tweede nacht ging  -het is bijna niet mogelijk- nog beter dan de eerste. Nu in de bench en zonder piepjes gaan slapen. Weer de hele nacht door. En weer uitslapen……. het is dat ik om 9 uur dacht “het wordt toch wel eens tijd” maar Tiffy lag gewoon lekker rustig in de bench te spelen, met mijn sok, dat dan weer wel.

Met de andere hondjes mee naar buiten, plasje/poepje gedaan….. niets in de bench dus. Wát een kanjer!

De hondjes krijgen regelmatig een eitje bij het ontbijtje en het leuke van eigen pluimvee is dat ik eitjes heb die passend zijn voor het formaat van het dier.

Dotje een half kippenei, Yinka anderhalf kippenei en Tiffy & Reco een kwarteleitje. Tiffy vond die twee halve gladde wit/gele dingetjes eerst een beetje vreemd maar heeft ze daarna met smaak opgegeten. Zo, klaar voor een nieuwe dag

eitje voor het ontbijtje

eitje voor het ontbijtje

Geplaatst in Geen categorie | 6 Reacties

Tiffy is thuis

Tiffy is geboren op 23 maart 2014. Goh wat heb ik moeten zoeken naar dit hondje. Ik wilde perse een pup die in huis opgroeit en waarvan de vader en moeder een leuk leven hebben. Heel veel kleine hondjes komen uit de broodfok (ook Oostblok) en daar wil ik geen bijdrage aan leveren. Ook wilde ik een Maltezer/Yorkshire kruising en die zijn ook al dun gezaaid. Veel Shih Tzu-achtige puppen (en die noemt men dan Boomers, ik haat die benaming)  maar die hebben voor mij een te stompe snuit, ik wil een hond met een snoetje.

Dus na veel zoeken vond ik begin maart de drachtige Baps, zij woont maar liefst 185 km van hier, maar wat je ver haalt is lekker, zullen we maar denken. Er werden 9 pups geboren, waarvan 4 teefjes en één daarvan is mijn Tiffy geworden.

Nestbezoek werd weekend met overnachting in hotel Cuijk, prima te doen met de honden. In lang niet alle hotels mogen honden op de kamer maar hier wel en dit hotel was op  maar 10 minuten afstand.

Sinds vrijdag is Tiffy dus thuis. Ik ben heel blij dat zij werd gebracht maar toen ik de deur open deed lag Tif als een dood vogeltje in de nek van Christa, tongetje uit de bek. Het hondje voelde zich heel slecht, was ontzettend wagenziek. Misselijk, overgeven…. zielig! Dan is 185 km wel heeeel erg ver en ik ben blij dat ze de reis bij Christa op schoot mocht maken, dat was dan nog vertrouwd. Eenmaal hier beetje rustig bij laten komen en aan het eind van de dag was ze helemaal bijgetrokken. Lekker bakje eten, beetje water, prima.

En dan komt die moeilijke eerste nacht, weg van mams/broers/zussen, in vreemd huis….. ga er maar aan staan als je 9 weken bent. Ik heb een bench naast mijn bed gezet, badhanddoek en schaap met nestgeur erbij en nog een bakje brokjes. Heel even heel klein beetje gepiept, ik deed toen even mijn hand in de bench zo van je bent niet alleen hoor en na een paar likjes ging Tiffy lekker rustig slapen, en ik dus ook. Om 5 uur werden we wakker van een knal, Fluffy had zich onhandig omgedraaid op de vensterbank en een bloempot eraf gemikt (en bedankt). Omdat we toch wakker waren wilde ik Tiffy even laten plassen maar voordat ik eruit stapte had zij zich al opgekruld en sliep lekker verder.

‘s Morgens vroeg telefoon….. Tiffy draaide zich nog eens even om. Hoe is het mogelijk, niet alleen de hele nacht lief doorslapen maar nog uitslapen ook!

Hoop dat dit straks weer zo gaat maar ik reken er niet op want resultaten uit het verleden…..  

 

 

Even bijkomen

Even bijkomen

 

 

 

Ik ben er weer hoor!

Ik ben er weer hoor!

Geplaatst in Tiffy | 6 Reacties

Dag Rex!

Ook Rex is inmiddels naar zijn nieuwe thuis. Toen bleek weer hoe goed het systeem van ‘brengen’ werkt, Rex was totaal relaxt in de auto (terwijl het toch ruim anderhalf uur rijden was).

In Friesland aangekomen was de familie ook weer erg blij dat Rex er was. Leuk om een hondje te brengen dat zo met open armen wordt ontvangen. Rex moet nog wel even door met het roze halsbandje van Guppie, want zijn eigen halsbandje was nog teveel op de groei gekocht.

Formaliteiten, kopje thee, wijze raad…… en dan komt toch weer het moeilijke moment om de deur achter je dicht te trekken en het puppie aan zijn nieuwe familie over te laten….. slik.

Ik heb gelukkig wel goed nieuws over hem gekregen, na een toch wel moeilijke nacht gaat het nu prima met hem. Dat zijn goede berichten.

Dag lieve grote kleine mooie Rex, fijn leven gewenst!

CIMG0674

Wilma, Giel, Luul  & Nick met Rex. Nico was bij de koeien

Wilma, Giel, Luuk & Nick met Rex. Nico was bij de koeien

 

Geplaatst in puppy's | 1 reactie

Wa’s da nou?

De wereld heeft steeds nieuwe verrassingen voor de kleine man.

In het nabij gelegen natuurgebied waren grote machines aan het werk (ophoging waterkanten). Rex was er behoorlijk van onder de indruk maar liep er wel gewoon langs. Braaf!

Toen de hoge boogbrug over, vond hij ook helemaal niet eng. Ik wel, was bang dat hij in de plomp zou vallen dus heb hem maar gauw even aangelijnd.

We kwamen lieve oude Max tegen, misschien voor de laatste maal, want het gaat helemaal niet goed met hem. Tja zo gaat dat met honden, je hebt er jarenlang heel veel plezier van en dan komt die dag………

groot materieel

groot materieel

hoge boog

hoge boog

met Max

met Max

Geplaatst in puppy's | 2 Reacties

Mee

Zaterdag kwam er een eind aan het ‘zwangerschapsverlof’ van Yinka en was ze weer ‘hond van de juf’ in de Bernerbunch-trainingsgroep. Het was prachtig weer en de honden deden het, ondanks de lange stop, best goed. Kijk maar eens even op

http://www.krulstaarten.nl/blog/20206/SCHOOL_IS_WEER_BEGONNEN.blog

Dotje en Rex waren ook mee, dus na de les koffiedrinken met NEGEN honden in de kamer, waaronder drie volwassen niet-gecastreerde Bernerreuen. Wat is het toch een heerlijk ras! Met goede socialisatie ook echt heel sociaal.

De kleine Rex zat er kompleet op zijn gemak tussen. Toen ieder weer zijns weegs ging heb ik nog even een drie-generatie foto gemaakt met Oma Sophie, mama Yinka en Rex.

Op weg naar huis nog even langs Ranzijn, waar de kleine man ook weer heel veel aandacht kreeg en we nog een stuk of drie puppen van andere rassen tegenkwamen. Nog even op de weegschaal (10,8 kg) en toen lekker naar huis.

Kijk ze eens braaf zitten

Kijk ze eens braaf zitten

 

Links oma Sophie, rechts Yinka en natuurlijk kleine Rex

Links oma Sophie, rechts Yinka en natuurlijk kleine Rex

Rex braaf op de weegschaal

Rex braaf op de weegschaal

Geplaatst in puppy's | 1 reactie

Vrijdag

Vanmorgen was het een potje takkenweer en hebben we alleen een ‘pies- en poepjesrondje’ gedaan maar vanmiddag was het heerlijk zonnig weer en zijn we o.a. naar de markt geweest. En daar is het natuurlijk veel drukker dan bij mij in het dorp. Rex was behoorlijk onder de indruk van de auto’s en van de ‘karren’ op de markt (kinderwagens/rollators/winkelwagens). Vooral die laatste maken een behoorlijke herrie en dan ging hij gauw op mijn voeten zitten om steun te zoeken.

Daarna nog even lekker (maar kort uiteraard, hij is pas 8 1/2 week) de benen strekken en thuisgekomen diepe zucht……

 

CIMG0632

ik doe wat jij doet

Uitgevloerd op zijn favoriete rustplekje

Uitgevloerd op zijn favoriete snurkplekje

 

Geplaatst in Geen categorie | 1 reactie

Loeiende koeien

Rex gaat over ruim een week naar Donkerbroek en komt daar te wonen op een melkveebedrijf. In het kader van zijn socialisatie zijn we dus vandaag op bezoek geweest bij een boerderij.

Neus aan neus met de kalfjes, tussen de voerhekken doorlopen terwijl aan beide kanten de dames allemaal hun koppen naar hem toedraaiden…. spannend!

Daarna nog een bezoekje afgelegd (bij de dogwalker, hahaha) waar Rex ook door de buren nog uitgebreid geknuffeld is.

De man had dus een drukke dag.

 

kalfje kijken

kalfje kijken

 

durf je dichterbij?

durf je dichterbij?

best wel!

best wel!

Geplaatst in puppy's | 3 Reacties